Search
  • Kreso Prijatelj

Online brošura: „Roditeljstvo u pandemiji: izazovi, rizici i prilike odrastanja“


„RODITELJSTVO U PANDEMIJI: izazovi, rizici i prilike odrastanja“ naziv je izvještaja istraživanja o iskustvima roditelja u Hrvatskoj tijekom COVID-19 zdravstvene krize. Ovo istraživanje dio je šireg istraživačkog projekta „COVID-19 i mentalno zdravlje: jučer, danas, sutra…“, a obuhvaćena su iskustva više od 680 roditelja i njihove djece.


Navedeni projekt provodio se od studenog 2020. do siječnja 2021. godine. Cilj istraživanja bio je provjeriti vidimo li doista što proživljavaju djeca i roditelji, jesu li iskustva u proteklih godinu dana ostavila trag u njihovom psihološkom funkcioniranju i jesu li im potrebni stručnjaci te ako jesu, na koji način?


Autori koji potpisuju izvještaj navedenog istraživanja su prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, prim. doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, Krešimir Prijatelj, mag. psych. i Ella Selak Bagarić, klinička psihologinja.


Nadamo se da će rezultati ovog istraživanja pomoći u nalaženju odgovora i razumijevanju izazova današnjeg roditeljstva, te biti temelj za daljnje osnaživanje otpornosti djece, roditelja i zajednice. Pročitajte više OVDJE.
3 views0 comments